Young Pilots - YP
Young Pilots - YP

Defense Camp.

Defense Camp är ett gemensamt läger för ungdomar. Syftet med lägret är att informera om Försvarsmakten samt bredda sina erfarenheter av frivillig försvarsverksamhet, bygga nya nätverk och lära känna andra människor. Deltagarna får prova på både civil och militär frivilligverksamhet.

Varje dag står en av de frivilliga försvarsorganisationerna (Bilkåren, FMCK, Sjövärnskåren och FFK) som värd och deltagarna kommer t.ex. att få uppleva och åka med i små fyrsitsiga flygplan, bandvagn, terrängbil, motorcykel och fartyg.

All praktisk information inför lägret kommer mailas ut i god tid innan
lägerstart. Vi står för mat, logi, resor till och från lägret samt allt material som behövs.  Vi tillhandahåller även skyddsklädsel under veckan.

För att läsa om vad deltagarna har fått göra tidigare år går du in HÄR och läser deras blogg.

Datum: Mer info kommer

Var: Marma skjutfält

Lägeravgift: Gratis

Ansökan: Du ansöker genom en blankett som skickas in till Bilkåren. Gå in HÄR för att hitta blanketten och mer information.

Sista ansökningsdag:

Ansökningskriterier: Du måste ha fyllt 15 år innan lägerstart för att kunna delta och du får inte vara äldre än 20 år, dvs. du får inte fylla 21 år under detta kalenderår. Medlemsskap i en Frivillig Försvarorganisation (FFO) krävs.

Är du inte medlem i någon FFO så ansök om medlemsskap redan idag. Information om hur du blir medlem i våra frivilliga försvarsorganisationer hittar du på organisationernas hemsidor:

www.youngpilots.se

www.bilkaren.se

www.fmck.se

www.sjovarnskaren.se

Vid frågor: adam.hovind@bilkaren.se