Huvudmeny
TwitterFacebook
Län

Defense Camp v.31

Defense Camp är ett gemensamt läger för ungdomarFB_IMG_1465828957417. Syftet med lägret är att informera om Försvarsmakten samt bredda sina erfarenheter av frivillig försvarsverksamhet, bygga nya nätverk och lära känna andra människor. Deltagarna får prova på både civil och militär frivilligverksamhet.

Defense camp anordnas i år på Marma skjutfält utanför Gävle. Det finns 32 st platser på lägret och dessa  fördelas så jämnt det går mellan de olika organisationerna. Vi har två parallella läger samtidigt, ett för de lite yngre (ca 15-17 år) och ett för de lite äldre (ca 18-20 år). Vid vissa aktiviteter och Bandvagn vattensamlingar under veckan kommer alla 32 deltagare att träffas, men annars har de olika grupperna olika scheman.

Varje dag står en av de frivilliga försvarsorganisationerna (Bilkåren, FMCK, Sjövärnskåren och FFK) som värd och deltagarna kommer t.ex. att få uppleva och åka med i små fyrsitsiga flygplan, bandvagn, terrängbil, motorcykel och fartyg.

All praktisk information inför lägret kommer mailas ut i god tid innan Flygplan LGlägerstart. Vi står för mat, logi, resor till och från lägret samt allt material som behövs.  Vi tillhandahåller även skyddsklädsel under veckan.

För att läsa om vad deltagarna har fått göra tidigare år går du in HÄR och läser deras blogg.

Datum: v.31 29 juli – 3 augusti

Var: Marma skjutfält

Lägeravgift: Gratis

Sista ansökningsdag: 10 maj
Crazy frog

Ansökningskriterier: Du måste ha fyllt 15 år innan lägerstart för att kunna delta och du får inte vara äldre än 20 år, dvs. du får inte fylla 21 år under detta kalenderår. Medlemsskap i en Frivillig Försvarorganisation (FFO) krävs.

Är du inte medlem i någon FFO så ansök om medlemsskap redan idag. Information om hur du blir medlem i våra frivilliga försvarsorganisationer hittar du på organisationernas hemsidor:

www.youngpilots.se

www.bilkaren.se

www.fmck.se

www.sjovarnskaren.se

Vid frågor: adam.hovind@bilkaren.se


Ansökan är stängd